Sunday always comes too late


Ångestsöndag som inte har inneburit så mycket ångest alls.
Imorgon är jag ledig i brist på arbetande handledare, så ikväll ska jag våldgästa O och imorgon ska jag leka med Frida. Sedan väntar en fyra dagars jobbvecka innan det är dags att ta helg igen. Borde sätta igång med den jävla vfu-uppgiften också, men vet inte riktigt när jag ska ha tid eller ork till att göra den. När man är borta tolv timmar om dagen är man ganska trött och less när man kommer hem och någon motivation finns inte alls. Fattar inte varför man ska måsta skriva alla dessa uppgifter, räcker det inte med att jobba 35 timmar i veckan liksom?
Nåja, jag ska hyra mig en polack som får skriva den hade jag tänkt.

Nu ska jag och mamma spela Alfapet innan det är dags för mig att ta tag i livet och duscha och sånna viktiga saker så man vågar visa sig bland allmänheten.

.


Jo justja. Glömde ju helt bort de stora nyheterna bara för att jag blev så upprörd nyss..
Först och främst gjorde jag min första blodtrasfusion igår. Och satte en lyckad pvk!
Och sen kom avdelningschefen och ville att jag skulle jobba där i sommar.
Sug på den ni. Två veckors praktik och jag är redan eftertraktad arbetskraft!
Det hela firade jag genom att dejta B efter jobbet, massa mys.

.


Ibland mina kära vänner vill man skjuta folk lite. Jag skulle ha gjort omtenta över internet nu, tror ni läraren har lagt upp någon eller? Icke. Jag har massa böcker utspridda runt omkring mig men ingen tenta att besvara frågor på. JÄVLA POPCORN. Är man anmäld till en tenta ska man väl för i helvete inte behöva påminna läraren om att hon ska lägga upp tentan åt mig? Jag är less. Så jävla sur och less.

Annars har jag sovit sjukt gott i natt och sedan igår kväll är jag rödhårig. Nästan i alla fall.
Först färgade jag ju mellanblond som vanligt, sen slingor på det som inte blev helt lyckade.. Så igår var det dags att rätta till det så jag färgade min vanliga mellanblonda färg över. Och eftersom mitt hår mycket gärna skulle vilja vara rött tackvare ett ton röda pigment jag ärvt av min kära lilla mamma så spelar det ingen roll vilket färg jag färgar, det är rödskiftande tills jag tvättat det sådär 14 gånger. Skulle jag inte vara så feg skulle jag använda silverschampo, men med tanke på hur alla sönderblonderade fjortisbloggare ser ut så vågar jag fan inte..

Idag vet jag inte vad vi ska göra. Min kropp envisas fortfarande med att ha feber så det blir det en lugn kväll framför öppna brasan och mello. En sån där myslördag.

.


Helt sjukt att jag snart varit hemma i fjorton dagar. Vart tog veckorna vägen?
Jag vill inte hem om två veckor. Jag vill flytta till hudik och jobba som uska. Eller helst inte jobba alls, men det är ju den där tråkiga biten med vuxenlivet att man visst måste det.. Åtminstone tills jag gift mig med min plastikkirurg.

Nåja, dags att sova nu så jag pallar rulla ur sängen imorgon. Kort arbetsvecka kan man säga, måndag och fredag. Så borde man alltid jobba tycker jag. Lagomt tempo sådär. Men med tanke på att jag lärt mig mer på den här praktiken hittills på 1½ vecka än vad jag gjorde på fyra veckor på lungan så känner jag att jag ligger på plussidan på kunskapsbiten ändå, trots lite sjukdomsfrånvaro.

Över och ut.


.


Att vara halvsjuk måste fan vara det mest frustrerande som finns.
När jag bara ligger i sängen och tycker synd om mig själv blir jag sjukt rastlös och skulle kunna städa hela huset ungefär, men så fort jag reser mig snurrar hela världen, jag kallsvettas, huvudet dunkar och jag får inta ryggläge igen. Väldigt, väldigt störande.
Så imorgon tänker jag jobba. Att vara sjuk på sjukhuset måste väl ändå vara den bästa platsen att vara sjuk på kan jag tycka. Finns både tabletter, sprutor och kunnig personal om jag skulle få för mig att bli sämre. Här hemma skulle jag hinna ligga döende i flera timmar innan någon ens började fundera på att se efter hur läget stod till..
Så jobb it is. En dag borde jag väl palla innan jag tar helg. Och har jag tur hinner jag ta mig en dejt med Bruno innan bussen skjussar hem mig också. Skulle allt kunna bli en bra fredag med andra ord.


.


Förutom en kroppstemperatur på ungefär hundrafemton grader som gör att jag ligger iklädd mjukisar, tjocksockar, tshirt och hood och även med två täcken på det men ändå håller på att frysa livmodern av mig så lever jag mitt liv från sängen rätt bra. Jag räknar med att vara en ny människa senast fredag, längre än så har jag varken tid eller lust till att vara sjuk. Att vara sjuk utan tillgång till tv och alla dåliga serier man kan underhålla sig med är ungefär som att äta soppa med gaffel - totalt meningslöst.
Och jodå, klart det finns en tv i hushållet, men den visar bara OS 24 timmar om dygnet. Konstig tv.

.


Idag är en sån där bra dag. Inte ens att det är minus hundraarton grader och att det vägrar sluta snöa gör mig särskillt mycket idag. Har fått umgås med Therese och Ebba som jag saknat massor. Jag fick hemmagjort fika och vi catchade upp allt som hänt sen sist. Får nog försöka att klämma in ett besök till också, timmarna går alldeles för fort när man väl ses.

Sen tog jag mig en femton minutare på Brunos. Och även om jag inte blev så brun så vart jag varm ända in i benmärgen, var sååå underbart skönt. Även om jag råkade trycka på "breeze" och förväntade mig en skön svalkande vind men istället fick en hel jävla kalldusch.. Mindre behaglig upplevelse.

Imorgon ska jag kliva upp halv fem igen och jobba. Wish me luck.

.


Jag vill börja med att säga att det är svååårt att göra slingor på sig själv. Speciellt när man freestylar och inte använder slingmössa. Men jag tror och hoppas det blev bra.
Fick en chock när jag såg mig i spegeln på jobbet idag, utväxt, blek, utslag och en finne på hakan, såg ut som något man kan hitta på en soptipp. Så jag fick ta tag i livet lite och slängde i färg när jag kom hem och slingor på det som sagt. Imorgon ska jag sola så jag slipper vara genomskinlig. Utslagen vet jag inte vad jag ska göra med och finnen har jag smörjt sådär tretton lager med nån sån där bra salva på. Dock verkar jag få mer finnar av sånt som ska ta bort dom, men så är jag lite udda också.

Bra dag på jobbet i övrigt.

Nu ska jag sova, man blir trött av att kliva upp halv fem.
Dock är jag ledig imorgon och får sovis. Jobba varannan dag är ett vinnande koncept.


...


Idag har jag än en gång insett vilken perfekt hemmafru jag skulle vara.
Jag lagade mat åt familjen, tacos förvisso vilket kanske inte är världens mest avancerade maträtt, men till efterrätt slog jag på stort och gjorde för första gången i mitt liv en vit choklad-panacotta. Hur svårt kan det vara tänkte jag och googlade recept. Sen freestylade jag och gjorde en jordgubbskompott att ha ovanpå också, även där med tanken hur svårt kan det va? Det visade sig vara relativt lätt och jag fick mycket väl godkänt på min prestation av familjen.
Sen kollade vi på Mello. Jag konstaterade att Darin blivit en tjockis och mamma hävdade att hela tävlingen är ett enda stort röstfusk när Timotej gick till final, och jag kan väl inte annat än hålla med henne.
Och som en liten lördagsbonus är min mage trasigare än vanligt också. Nästan så jag misstänker rupterat magsår alternativt appendicit, för magkatarr kan fan omöjligt göra såhär jävla ont.
Nåja, jag tog en trallis och hoppas däcka på den snart.


...


Jag har fått någon form av utslag runt näsan och i yttre ögonvråna. Det är rött och svider som bara faaaan. Dock inget min concealerborste inte kan gömma undan, men ändå, det gör ont även om det tack och lov går att sminka över. Jag överväger nu om jag helt enkelt är allergisk mot att jobba eftersom detta lilla fenomen uppkom i samband med att jag kom hem till Hudik. Eller så är jag allergisk mot att bo i bushen, kan mycket väl även vara så.

Ikväll har vi varit svenssons och ätit pizza och kollat på Lets Dance. Nu ska jag sova och imorgon ska jag inte alls till Hallstavik som jag ljög om förut, dit ska jag på söndag. Imorgon ska jag istället plugga till hemtentan jag har nästa lördag och motionera mamman.
Och för att förgylla fredagen ännu lite mer så klarade jag tentan i Vård tvåan del 1 som jag hade förra veckan, jo jag tackar. Gnatti

Friday I'm in love


Idag är jag ledig. Så. Jävla. Skönt.
Vaknade halv nio och var pigg. Har noppat ögonbrynen, dejtat en rakhyvel, gjort hårinpackning, klippt naglarna, fönat håret efter konstens alla regler och sminkat mig lääänge. Jag vill ha ett jobb som jag får ha fina kläder på mig och vara stylad. Inte gå runt i vit/blå mjukiskläder, osminkad med en tofs på huvet. Sjuksyrra är nog inget för mig ändå.

Resten av dagen ska jag bara göra onödiga saker och imorgon ska jag till Hallstavik på utflykt. Hon är en upptagen människa den där benice.

 Hej från Frigge

Livstecken


Ni får ursäkta mitt o-bloggande, men jag har fan inget liv längre.
Bussen från Frigge går 5.30 varje morgon och hem kommer jag 17.30. Sen äter jag mat, motionerar mamman, duschar och däckar i sängen. Jag har inte kollat på tv på tre dagar och jag har ingen koll på bloggar längre.

Dock är praktiken jävligt bra. Jag slipper ha helvita arbetskläder, jag har satt sådär hundranittiotusen dropp, delat läkemedel, blandat och gett antibiotika, satt pvk, dragit bukdrän och kad, gett s.c sprutor, haft ankomstsamtal på engelska och sett en gastric by pass. På två dagar har jag alltså gjort mer än vad jag gjorde under fyra veckor på förra praktiken. Och även blivit erbjuden lunchdejt med en läkarstudent..

Nu ska jag sova. Uppstigning 4.30 imorgon i vanlig ordning. Ett under att jag inte somnat stående på jobbet.

.


Mamma pratar om Blondinbella;
Ja men hon den där Blogg-Olga.

Sunday always comes too late


Vakna halv tio, sätta sig och äta framdukad frulle, duscha och sen en lååång promenad i solen med mamma, det är inte helt fel ska jag säga. Vi har även ätit tårta och gett varandra alla <3ans dag presenter. Mamma fick en kopp med en fin text i och jag fick jättesöta örhängen och en liten nalle.
Till middag blir det favoritmaten top 3, pasta med crabstickssås. Och chips och dipp framför tvn ikväll. Är ju trots allt både Wallander och Haunted Houses. Imorgon ska jag börja praktika också, så jävla opepp.
Dessutom sjukt svårt å få ihop något schema också, svårt å göra sånt själv. Speciellt när man inte vet hur petiga dom är med att man ska jobba 35 tim/veckan. På lungan jobbade jag typ 27-30. Mer lagomt kan man tycka.
Nu ska jag tvinga mamma att spela spel med mig. Igår kväll hade vi Alfapet och Kalaha-rally efter århundradets kassaste mello ever. INGEN JÄVLA RAPP I MELLO! Var Christer Björkman full när han valde vilka som skulle få vara med eller?

.


Det går fan inte bra för mig att blogga idag. Allt försvinner ju hela tiden, inte okej.
Nu är vi i Övik. Solen skiner och jag får skrynkla ihop hela ansiktet för att se skärmen, får nog låna mammas anti-wrinkle serum ikväll.

Om tre timmar är jag hemma och får pussa min man. Looking forward to it.
Och eftersom jag inte har några nya bilder och har lovat min umeåfamilj att bjuda på sånna så dom inte glömmer hur jag ser ut när vi inte ses på en månad, så kommer det tre begagnade istället.


Liten benice feb -05


Lite större benice juni -06


Störst benice jan -10

.


Hur lyckas man tappa bort ett skosnöre?


Friday I'm in love


Kära örebroare.
Så var tentan skriven och halva min garderob ligger i en stoor resväska. Sedvanlig tentalunch bestod idag av kina/thai/okänt land-buffé och tentaångesten utbyttes mot varför-åt-jag-så-jävla-mycket-mat-ångest. Fick med mig tre tröjor hem från H&M i vanlig ordning eftersom jag inte kan gå in där utan att going mental. Lite smink fick även följa med, dyyyr mascara och foundation som var mindre dyr. Sedan hem, tvätta-packa-diska-fixa, och sedan fredagsmys med Lotta och Sofie. Makkisar och köttbullar intogs och sedan en större mängd popcorn.
Nu känner jag mig som en uppblåst ballong och ska lägga mig i sängen och dricka te och kolla reprisen av Lets Dance eftersom frun ville se På Spåret istället som alla andra 90åringar.
Klockan 8 imorgon går min buss, alltså knappt någon idé att gå och lägga sig.
Gnatti

.


Nä vad säger ni gott folk, ska vi ta tentan nästa fredag istället?

Jag pluggar. Och pluggar. Och pluggar. Tycker inte det känns så avancerat när jag läser, men när jag går igenom lite gamla tentor får jag hjärnsläpp och tycker inte att jag kan någonting alls.
Om 1½ timme börjar min tvkväll, så jag kanske ska göra ett sista ryck nu, sen får
det bära eller brista. Jag lämnar Umeå i vilket fall som helst på lördag och tänker inte
ägna en enda tanke åt omtenta på minst 4 veckor.
Over and out.

.


Sjuksyrrefilosofering när den är som allra bäst:
- Alltså, fan vad jag hatar det här med omvårdnad.

Det går segt med tentapluggandet. Som man kanske kan förstå när man läser ovanstående mening. Det finns en risk att flertalet av oss kommer sluta som ekonomer istället. Vi har kommit fram till att vi valt fel yrke om vi ska bli rika, oberoende människor i framtiden. Hur tänkte vi?

Nu ska jag läsa allt om appendicit innan det är dags för dusch och säng. Och lite HIMYM såklart.
Jag återkommer väl med ångest-inför-tentan-inlägg imorgon. Sen ångest-efter-tentan-inlägg på fredag.

Nighti


och med detta säger jag tack och god natt.























...


Jag har inte mycket att säga idag tror jag.
Har UVI som går i skov, mest mellan 03-07 brukar den hålla i sig.
Och jag har blivit förkyld i halva kroppen. Höger öra gör ont, höger sida av halsen,
huvudvärk på höger sida, och ont i tungan(?) på samma sida också.
Min gastrit håller sig i schack, det gör ont när jag ligger på rygg och när jag
klämmer på ventrikeln, annars känner jag inte av den så mycket förutom att jag
får i mig så jävla lite mat i taget. En portion tar typ 30 min. Dryygt.
Men annars funkar kroppen finfint! Min hjärna ska få gå på högvarv i två dagar
till nu och sen kopplar jag av den i fyra veckor och kör på känsla och talang.

Ja jag tycker det är kul att använda lite latin såhär i vardagen.
Har jag nu lärt mig lite ord måste man ju skryta med det också.

Nu blir det jag och Crohns sjukdom fram tills Halv åtta hos mig.

Gnatti


Less. Lessare. Lessast. Fuck this.
Jag behöver sola, färga håret och köpa massa nya kläder.

...


Alltså VAFAAAN!
Jag ska äta pommes och korv idag. Så jag knäppte på ugnen, ställde fram ugnsformen fylld med pommes, och lämnade det på bänken ovanför spisen för att ugnen skulle hinna bli varm, gick tillbaka till mitt rum, väntade 15 min, går tillbaka.. NÅGON JÄVEL HAR STÄNGT AV UGNEN, IGEN!!
På riktigt, bor jag med ett gäng ointilligenta apor eller?
När det t.o.m står en fylld ugnsform framme, vem fan stänger av ugnen då?
Jag blir så jävla upprörd.
Någon måste skjutas.

...


Justja.
Igår kväll när jag gick och la mig bläddrade jag igenom tvkanalerna i vanlig ordning för att inte missa nåt bra program. Och tur var väl det. Det visade sig att Haunted Houses har börjat igen! 00.00 på söndagar i åtta veckor framåt har jag underhållning på hög nivå. Igår blev jag så rädd så jag mådde illa och fick kolla på tv i 1½ timme efter att det slutat för att få tankarna på annat. Det går inte annat än älska det programmet.
Nu ska jag återgå till inkontinens.

Monday you can fall apart


Nu har jag haft lunch- och facebookpaus. Frågan är väl bara vad jag egentligen pausat ifrån eftersom jag inte riktigt tagit tag i pluggandet än. Så jag ska göra ett ryck nu, lära mig allt om njursjukdomar och chocktillstånd till att börja med tänkte jag. Sen kanske jag är lite wild and crazy och läser lite om nutrition också. Förutsatt att det inte är middagstid då. Eller facebookpaus. Eller att jag måste ta mig en liten powernap. Eller att naglarna behöver filas eller andra väldigt viktiga saker som går före tentaplugg.
Over and out som man brukar säga.

Söndag


God kväll barn.
Fan vad söndagarna går fort. Man hinner inte mer än att rulla ur sängen så är det
kväll och dags för chips och cola framför tvn. Inte mitt fel att jag inte hunnit plugga
tillräckligt mycket när dagarna är så fruktansvärt korta. Men med lite diciplinerat
plugg resterande fyra dagar så ska det nog ordna upp sig. Försöker jag intala mig
själv åtminstone..

Nu är det som sagt dags för filmmys. Ska försöka få in mig själv i duschen också
innan smutsen gror in riktigt ordentligt. Sist jag träffade rinnande vatten och tvål 
var någon gång under tidigt nittiotal. Eller typ i torsdags.
Jag har gått och blivit sån sunkis. Måste ta tag i mig själv snart.

Mellooo !


Jag vet att ni är sjukt nyfikna på vad jag tycker om kvällens Mello.
Därför dela med mig av lite åsikter.

Ola Svensson - Vem tar på sig att skjuta hans frisör? Och varför ännu en låt om
Nathalie? Bäst ikväll iaf.

Jenny Silver - Vem är hon? Vad vill hon? Varför hade hon en rymddräkt på sig?

Linda Pritchard - Snygg, grym röst, minimalt med kläder, störande låt.
Skulle säkert gå hem i Europa.

Pain of Salvation - Gääääsp!

Anders Ekborg - Inget ont om Ekis, men vad fan gör han där egentligen?

Jessica Andersson - Ville varken Sonja Aldén, Shirley Clamp, Sanna Nielsen eller
Sarah Dawn Finer ha låten eller så dom fick ge den till Jessica?

Frispråkarn - INGEN JÄVLA RAPP I MELLO!! Samma mening fyrtioniotusen gånger.

Salem Al Fakir - Varken eller. Helt okej.

Ikväll lägger jag min röst på öppningsnumret med Charlotte Perelli, Nanne Grönwall och Sonja Aldén.
Och en liten röst på Dolph då, kan man annat än gilla honom?

...


Åååååååååååååååååhhhhhhhhhhhhh.
Ge mig en lägenhet.

Jag tänkte göra pommes till middag idag igen. Så jag gick ut i köket och knäppte på ugnen.
Ställer fram ugnsformen och går tillbaka till mitt mansion, orka stå i köket och vänta i
20 min på att ugnen ska bli varm liksom. Icke.
Så går jag tillbaka till köket. Någon annan är där och lagar mat. Och har stängt av ugnen!!
Jag gick fram och knäppte på den igen, varpå kinestjejen säger
"Oj, jag trodde ingen skulle använda den så jag stängde av"
Klockan fyra. Middagstid. En ugnsform står framme. Nej, det verkar nog inte som
om någon ska använda ugnen. Sjukt ologiskt att någon ska laga mat och har knäppt
på den. JÄVLA POPCORN. Använd hjärnan eller flytta hem till Kina.

Jag kommer få en kardiogen chock om jag inte får flytta härifrån snart.

Gnatti


Inte pluggat - Check
Ätit sjukt god mat - Check
Druckit två liter cola - Check
Tryckt i mig alldeles för mycket chips och dipp - Check
Kollat på Lets Dance - Check
Träffat på en okänd utbytesstudent som lagar mat i vårat kök klockan 22.30 - Check

Det blev inget synsam imorgon. Tydligen var jag registrerad i på synsam hemma
fast jag adressändrat till Umeå. Jättelogiskt, verkligen!
Så jag fick avboka. Och skulle boka här i stället då, fick sms om att jag hade
fått en tid, men på min personliga sida står det att jag inte gjort någon bokning.
Så det verkar inte bli någon synundersökning för lag benice. Och på sätt och vis
var väl det tur, 600, SEXHUNDRA jävla kronor kostade det att göra linsundersökning
här. Det är inte okej. Får ta tag i det där när jag åker hem istället.. Där kostar det
åtminstone bara 400, vilket även det är hutlöst enligt mig.

Nu ska jag försöka däcka. Imorgon ska jag lära mig alla sjukdomar som finns utantill.


Friday im in love


Kan det sluta snöa eller? Ge mig vååååår.
Tunn jacka. Tygskor. Leggins. Ljusa nätter. Snälla?

Seminariumet idag gick bra. Oväntat smärtfritt även fast vi hade crazy cat woman.

Snart ska jag äta middag, marinerat kött, pommes, persiljesmör och beasås. Chips och dipp till efterrätt.
Har bestämt mig för att jag inte ska ha pluggångest idag, det är fredag och endast
fredagsmys är tillåtet i casa de benice. Så de så.
Nu ska jag undersöka varför Synsam skickade sms om att jag hade tid hos dom
i Hudik imorgon. När jag bokat i Umeå liksom. Jag bor ju här.
Känns väl ganska logiskt att jag inte känner för att åka 40 mil för att kolla synen?


...


Lång dag. Plugg på mb 10-18.
Eller inte bara plugg kanske, vi hann ju självklart med ämnen som
killar - dessa underliga varelser och P-spiraler bland annat.
Imorgon har jag seminarium med crazy cat woman, och sen plugg
och avslutningsvis fredagsmyyyys.
Så nu ligger jag i sängen och lyssnar på Joshua Radin och hoppas att
min UVI ska somna snart så resten av mig också kan det.
Magkatarr och UVI. Varför bara ha ett fel i taget när man kan  ha många samtidigt?































...


Det är inget bra på tv resterande del av kvällen. Fuck tycker jag om det.
Sova kan jag ju inte göra redan liksom, min dag började ju mentalt för sådär
8 timmar sedan bara, även om jag varit vaken sen sju imorse.
Tror jag fått divertikulit mitt uppe i alltihopa också. Sjukt ovärt.
Och min matta krympte i tvätten.
Det är mycke nu.

...


Jag har varit inne i ett flow sen jag kom hem från skolan.
Städat, diskat, lagat mat, ätit, diskat igen, tvättat och varit på ica.
Mer än vad jag vanligtvis hinner med på en vecka.
Det är som Petra sa idag, jag är lite trögstartad men när jag väl
kommer igång så är jag sjukt effektiv.

Imorgon pluggdag på mb. Men först en välbehövlig sovmorgon till 10.
Min magmedicin dödar mina redan rubbade sömnvanor.

...


Jag lever mitt liv från sängen idag, förutom magsäcken då, för den lever sitt alldeles egna liv och verkar vilja säga upp bekantskapen med mig. Men sedan andra försöket med proviva har den varit snäll och lugn, så jag ska nog ge den lite riktigt mat snart framför Top model.

Pluggar gör jag också. Sjukdomar i urinvägarna står för tillfället på schemat. Ni kan fråga mig vad som helst om det snart, jag kan allt. Upptäckte även att det inte står något om gynekologiska sjukdomar i någon av mina böcker, så jag fick läsa på internet. Får väl referera till Wikipedia på tentan.

Imorgon har jag en sån där jobbig obligatorisk skoldag.
Gillar't inte.

Monday you can fall apart


Jag hittade en rolig bild i mina gömmor som jag tänkte bjuda på eftersom jag inte har ett dugg spännande att berätta om idag. Magen gör ont och det är varken kul att skriva eller läsa om.
Så som sagt, dagens bild. Mina fötter/anklar på arlanda, just hemkommen från en vecka i Alanya -07.
Någon som vill ställa diagnos? :)



RSS 2.0