friday im in love

ja men gott nytt år då.
jag avslutar året med att göra ett sista försök till att lämna in min vfu-film. en lyckad komprimering men en mindre lyckad uppladdning. resterande eftermiddag och kväll kommer spenderas med lite god mat och mys med familjen. och kanske några cider bara för sakens skull.

.

det kan sluta snöa nu tack.

fest igår. ingen utgång. bra kväll.
kört fast med bilen två gånger idag
och nu är jag insnöad hos bror tills snön
smält nångång i april. eller åtminstone
tills imorgon. åka buss i det här vädret
är nog ingen höjdare med tanke på att
busschaffisarna inte ens kan köra ordentligt
när det inte är snö på backen.
så jag och prinsessan spenderar kvällen på
soffan med en påse chips.

.

tänkte bara flika in att jag lever fint här hemma i bushen. imorgon ska jag till den hemska tandläkaren och sen ska jag handla massa julklappar. och kanske hinna pussas lite med prinsessan. och baka julgodis. upptagen människa som vanligt hon den där benice.


friday im in love

vfu - check. så pass check att dom tyckte att jag skulle kunna jobba som ordinarie syrra där. så nåt bra verkar jag ju ha gjort även om jag velat skjuta mig själv lite lätt i foten alla mornar när klockan ringt.

friheten från praktiken firades med en cider och ett glas rött på villan med random folk från klassen. rätt myys. sen gick jag hem och har spenderat kvällen med att tvätta, städa och somnat fyrtioelva gånger framför tvn.

nu borde jag packa, fixa referenslista till min vfu-uppgift och ta mig en dusch innan det är dags att sova och kliva upp sådär hutlöst tidigt en dag till. men lätt värt när man får åka heeeem.

.

mitt arga mail var lite waste. men bara lite. det var tydligen nå ventilationstöntar som skulle in och kolla. och tydligen skulle man fått information om det. det har inte jag. tycker det är hyfsat dålig stil med att bara räkna med att man får gå in hos folk hur som helst. inte okej! dom får väl ffs boka en tid när det är okej kan man tycka..

även att min hosta bara blir värre. det killar i halsen 24/7 och det tycker jag är ganska så störande. jag vet vem som smittat mig också. det var ju fint att praktiken kunde bjuda på det liksom. hosta är ju bara kul.. speciellt på natten. då är det extra lajbans.

thank god att jag börjar halv två imorgon. men med mitt flyt så kommer väl dom jävla ventilationsgubbarna tillbaka sådär 7 imorgon bitti. kul att man får sova fullt påklädd för att man är rädd för att det ska stövla in ett gäng okända människor innan man ens hinner blinka.

såg att det skulle bli snöstorm imorgon också. fett med onice. bara hålla tummarna för att det är snöstormsfritt och fint väglag när jag ska ta mig hem på lördag. lite ovärt att sitta fast i en buss i ingenmansland mellan HKbron och härnösand liksom..


fuck this shit.

.

en dag med sovmorgon. det är åtminstone vad jag trodde att jag skulle få. halv tio ringde det på dörren, en nyckel sattes i låset och dörren öppnades.. JAG SOVER skrek jag och dörren stängdes igen och jag gick upp och låste. jag vet inte vilka det var eller vad dom skulle in hit och göra, men jag antar att det var från Bostaden AB eftersom dom hade min hemnyckel liksom. sen kom dom halv ett och gjorde samma sak igen. och jag var fortfarande en mindre, det vill säga inte alls, påklädd människa så jag snodde in mig i täcket och sa att jag var sjuk när dom försökte öppna dörren.

allså, vafaan? jag har inte fått nån information alls om att det ska komma nå gubbar och kolla nåt i mitt mansion idag. jävligt dålig stil. ska man liksom behöva sova helt påklädd bara för att vara beredd på att det ska stövla in någon genom dörren när som helst? bara för att jag bor i korre så betyder väl inte det att folk får komma och gå som dom vill utan mitt godkännande..

så jag skrev ett argt mail och skickade till min hyresvärd. sen insåg jag att jag skulle brett på lite mer än att skriva att jag inte gillar när folk kommer in i mitt rum när jag ligger och sover.. eller när som helst annars också. nåja. död åt världen och död åt min sovmorgon och död åt Bostaden AB.

även att jag fått hosta som en fin julpresent.
nu ska jag diska och äta pommes&korv.

.

när du har varit i alla vrår
och du har testat allt som går
och när du tröttnat ..
kom ihåg mig då


.

det blåser kallt på mig när jag ligger i sängen. det är ganska otrevligt. jag gissar på att dom drog ned på kostnaderna 1996 när dom byggde mitt mansion genom att helt enkelt inte täta mitt fönster. i natt sov jag med täcke, filt och en vattenflaska med hetvatten i för att inte frysa livmodern av mig. inatt funderar jag på att ha mitt nya element bredvid mig i sängen. för i resten av rummet är det ju liksom normal temperatur, det är ju bara precis under fönstret det blåser in vindar som har en temperatur på -20 grader. och där ligger jag. och nej jag tänker inte möbla om. icket.

annars har jag inte mkt att klaga på. imorgon ska jag sova hela dagen och njuta av ledigheten, och framförallt njuta av att jag inte behöver gå ut halv sju på morgonen när det är -20 grader. fy fan vad kallt det var imorse, jag var lite rädd för att ansiktet skulle hinna lossna innan jag hann fram till nus. men jackan höll värmen, årets bästa investering. och dyraste.

nu lite spytti med rödbetor. sen en pn. sen tv. sen 15 timmar sömn, minst.

.

en dag kvar av min åttadagarsvecka. sen får jag njuta av ledighet en hel dag innan det är dags att jobba igen. blä. ska prata med bossen imorgon om jag får byta mina två sista pass, tycker det suger rätt hårt om jag ska måsta jobba kväll på fredag faktiskt.

nu har jag tryckt i mig en halv påse chips och tänkte ta mig en liten powernap på 5 timmar innan det är dags att kliva upp igen. jag är ganska så jättesuperdupermegamiljonermycket less på praktik nu. och på den tredje vfu-uppgiften som jag inte ens hunnit börja med än. men man kanske hinner läsa en bok på 200 sidor och skriva en uppsats på 2500 ord på onsdag eftermiddag? typ inte.

gnatti

.

mjomjustmja. jag lyckades sätta en grön! pvk idag också. på första försöket. ja, jag är lite nöjd.

.

imorse hade jag nog årets morgonfrilla. det var näst intill omöjligt att tvinga ihop det till en fläta, och tid att leka med plattången finns inte riktigt den tiden på morgonen. hade jag haft tid hade jag tagit en bild, det såg ut som om jag haft fingrarna i eluttaget..

som väntat var det lite jobbigt att kliva upp imorse efter fyra timmars sömn. men hård som jag är har jag krigat och kunde flexa ut redan halv två. väldigt tacksamt. nu är jag tröttast i världen och tänkte inta ryggläge resten av kvällen. imorgon har jag sovis och jobbar kväll. bara 2 dagar kvar på min åtta dagars vecka nu, sen ska jag sova hela onsdagen innan jag orkar kriga två dagar till innan jag får åka heeeeem.

nu ska jag julpyssla lite. och klappa mina fina, fantastiska, underbara nya skor som har fått en hedersplats mitt på golvet bara för att dom är värda det. på nätterna snavar jag över dom och håller på å bryta benen av mig. men en lårbensfraktur hit eller dit liksom. nångån måste man ju prova på vården från den andra sidan också.

.

jag kommer ångra mig ganska mycket 5.30 imorgon att jag inte sover nu.
men what to do när dom visar SATC på tvn. sova kan jag göra imorgonkväll.

friday im in love

jag är trött. är det någon som känner för att ta resten av min praktik på neuro istället för mig så är det helt okej. även att laga mat till mig och typ bära mig till duschen varannan dag sådär vore lämpligt. blä.

10 veckor kvar. <3

.

idag är en sådan dag som man funderar på att om man inte ska ta och göra något annat med sitt liv. typ ligga under täcket i något år eller så. min kommande lediga helg är numer ett minne blott. man får nämligen inte vara sjuk i två dagar under fyra veckor, nej då ska man straffas och jobba 8 dagar i rad, förutsatt att man inte väljer att ta igen dagarna under jullovet då. men jag hade ju ändå inget planerat i helgen. nej inte nåt. jag skulle inte alls ha ost&vin kväll hos mig imorgon och ut&äta och gå på bio på lördag. och göra sista vfu-uppgiften på söndag.
kul, kul liv.

SVÄRORD JÄVLA HELVETES JÄVLA SVÄRORD


.

haha, just de ja. jag fick brev från tandläkaren om att det var dags för den årliga kontrollen. till fakta hör väl att jag inte fått någon kallelse dit på tre år. sen stod det hälsningar axel kutche med personal. aldrig i helvete att jag går till honom. imorgon ska jag ringa och kräva att han inte ens är i byggnaden när jag ska dit. och att jag vill ha en sobril innan. och att jag vill ha en fejktatuering i present efteråt. kul att jag går till tandläkaren 40 mil härifrån. lagomt pendlingsavstånd sådär.

okej, nu ska jag sova.

I need some sleep

I need some sleep ,
you can't go on like this .
I'd tried counting sheep ,
but there's one I always miss ..

everyone says ,
I'm getting down too low .
everyone says ,
you just gotta let it go ..


.

hard working woman. eller inte så hard working idag kanske, men jag har spenderat eftermiddagen och kvällen på neuro i vanlig ordning iaf. trevlig kväll och allmänt mys. förutom magkatarr, uvi och förkylning då, men det är vi ju så vana vid nu så det räknas knappt längre.

nu ska jag slipa på lite skolarbeten och sen ska jag försöka lägga mig rimlig tid. även om jag jobbar e.m imorgon också så har jag ju inte somnat före 3 på två veckor nu, så det vore kanske välbehövligt med lite vila..

.

varför kan det inte jobba kompetenta sjuksyrror på vårdcentralen?
om jag ringer och säger att jag tagit u-sticka som visar leukocyter och dessutom haft besvär i en vecka ungefär, vafaaaan ska hon då ha dit mig imorgon bitti för att lämna urinprov och träffa läkare? vafan liksom, säg till läkaren att skriva ut Selexid till mig och ge tiden till någon som behöver den bättre än mig. less jag bliiiiir.

förberedelsen av undervisningsuppgiften går åtminstone framåt. vet inte riktigt hur mycket och hur länge man ska prata så det är lite klurigt å veta hur omfattande det ska vara.. men jag får väl berätta en rolig historia eller nåt för att dra ut på tiden.

nu borde jag äta mat. och gå ut med soporna eftersom jag har halv städvecka. heidi klum styrde upp våran korre så nu har vi två som har städvecka samtidigt. en har ansvar för soporna och en har anvar för städningen. och tro det eller ej så är det faktiskt inte lika kaos som det brukar vara här. man kan vistas i köket utan att kräkas nu.


Saturday - wait


                                                                                                             nu lite sömn.


.

vad som förväntades bli en seg och plågsam dag gick oväntat fort och blev rätt så trevlig. jag har fått jobba idag, på riktigt liksom. gjort större delen av dagens uppgifter helt själv utan ett vakande öga över mig. känns så mycket bättre när man känner att man gör någon nytta och är behövd än när man hela tiden ska gå i par med handledaren, även om jag också skulle vilja ha lite koll på min student om jag hade nån. men med tanke på att detta är min sista riktiga sjukhusplacering innan jag är helt färdig så känns mycket ansvar ganska befogat.

igårkväll/natt hade mina grannar under mig fest. så mycket fest att öronproppar inte var tillräckligt eftersom min säng vibrerade. dom hade säkert jättekul medan jag låg och förbannade studentboende och beslutade mig för att bo i en ensam stuga i skogen i framtiden. även att jag fått uvi-light förbättrade ju inte sömnchanserna, springa på toa två gånger i timmen är aldrig bra för sömnen. så jag tog en u-sticka på jobbet idag och jodå, 2+ på leukoctyter. och jourdoktorn vägrade dyka upp innan jag skulle gå hem så ingen ab blev det heller. ser fram emot ännu en rolig natt!

kom hem och bestämde mig för att försöka hålla mig vaken för att  möjligtvis kunna sova bättre ikväll.. så självklart jag somnade i nästan två timmar och vaknade dregglig och hungrig. gröt till middag och nu blir det dusch innan det väntas mys resten av kvällen. uppstigning imorgon 5.30 igen.. finns ju roligare sätt att börja en söndag kan man väl konstatera..


.

hej tomten.
jag önskar mig en sån här i julklapp.
(och gärna en lägenhet så vi får plats)



bild; google


.

det känns som jag har ett litet privat jävla moln över mig som följer vart jag än går ..

- vfu-arbeten kan komma att bli min död.
- fiskpinnar och ris till middag, sjukt kulinariskt.
- magen gör ont. cpont.
- jag kan inte sova på nätterna.
- uppstigning 5.30 imorgon.
- livet är rent allmänt i en fet gråzon.



.

jag undrar när denna magkatarr ska ge med sig. magkatarren från helvetet. dagligt intag av nexium i två veckor nu, och fortfarande gör det så fruktansvärt ont mest hela tiden och jag kräks varannan dag ungefär. men jag har liksom inte tid att göra något åt det. jag måste vara på praktiken för att inte få rest och behöva vara där på julafton typ, och jag måste göra alla jävla inlämningsuppgifter. och appropå det sistnämnda så har jag suttit och läst vetenskapliga artiklar i en mindre evighet nu. så valde jag en, och när jag läst hela och skrivit av det nödvändigaste insåg jag att det var en litteraturstudie och kanske inte det var den vassaste kniven i lådan jag kunde hitta. men shit happens, nu ska jag skriva klart skiten. förutom ett litet matbrejk då. pasta och kalkon/majs/paprika-sås för tredje dagen i rad. skörbjugg, here I come.

.

idag blöder jag näsblod, hostar och fryyyser. och skriver vfu-uppgift då. det går förjävla dåligt om jag ska vara ärlig. jag fattar inte varför dom ska klämma in TRE feta uppgifter under praktiken när vi ändå förväntas vara där 35 timmar i veckan. jag har inte tid att skriva omvårdnadsplan, göra en kritisk granskning och reflektion på 2000 ord, läsa en bok, skriva om och analysera boken på 2500 ord, och även göra en undervisningsuppgift. och allt toppas med ett gäng vetenskapliga artiklar som det är tänkt att jag ska ha tid med att sitta och läsa också.

ja, jag är lite less.
nu ska jag boka bussbiljett hem över jul. 18 ger jag upp och åker hem. yes please.

RSS 2.0